Pärlhöns

pict0047.jpg

Hjälmpärlhönsen återfinns endast i Afrika. De är stora fåglar som mäter mellan 40-71 cm och väger 700-1600 gram. De lever av insekter och frön och häckar direkt på marken. De saknar fjädrar på huvudet och har prickiga grå fjäderdräkter. Minst tre av familjens arter är dåligt kända.

De arter som är välkända är under normala omständigheter monogama och lever med en partner livet ut.

kycklingar.jpg Bild ovan: Pärlhöns kycklingar 3 veckor gamla.

pict0031.jpg

pict0051.jpg

pict0059.jpg

pict0062.jpg

pict0067.jpg